Отидете към основна версия

1 960 23

Виетнам приветства Путин с печена косатка в листа от лотос

  • владимир путин-
  • меню-
  • виетнам-
  • северна корея

Ким Чен-ун поглези госта си с пилешки тхан

Стана известно какви ястия са били предложени на руския президент Владимир Путин на гала вечерята по време на посещението му във Виетнам, съобщава РИА Новости.

Най-старият хотел в Ханой - "Метропол", почерпи руския лидер от името на виетнамския президент То Лам със супа с охлюви и раци от провинция Ка Мау, както и пролетни рулца с омар от град На Транг.

Освен това менюто включваше салата с репички и скариди от залива Ха Лонг, палачинки с риба тон от провинция Фу Йен и хайвер от есетра.

Готвачите на "Метропол" приготвиха за държавните риба косатка, печена в лотосови листа, агнешки ребра на скара и зеленчуци в сливов сос. Традиционната виетнамска телешка супа фо също беше сервирана на вечерята на приема. За десерт на гостите беше предложен сладолед от кокос и личи.

По-рано, на приема в чест на посещението на руския президент в КНДР са предложили задушена треска във формата на цвете, пилешки тхан и осолена риба с ароматни билки.

Владимир Путин пристигна във Виетнам на 19 юни вечерта. Държавният глава отлетя за Ханой от КНДР, където проведе среща с лидера на страната Ким Чен Ун. Очаква се Виетнам да бъде крайната дестинация на тридневното пътуване на Путин.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.

Свързани новини