Отидете към основна версия

1 558 4

Пекинез спечели титлата "Най-грозното куче на света" (СНИМКИ)

  • пекинез-
  • най-грозното куче-
  • конкурс-
  • куче

Победителят е участвал 5 пъти в конкурса и това е първата му победа

Снимка: Instagram

8-годишен пекинез бе провъзгласен за най-грозно куче в света на тазгодишния конкурс.

Със своята дълга и изключително пухкава козина и изплезен език, победителят, чието име е Wild Thang, е израснал в Лос Анджелис, но сега живее в Норт Бенд, Орегон. Той беше един от осемте финалисти, които се бореха за престижната кучешка титла и награден фонд, предава Дарик.

„Той оцеля, но не без трайни щети“, гласи биографията му. „Зъбите му така и не порастват, поради което езикът му остава навън, а десният му преден крак е куц.

Подгласник на победителя стана възрастен мопс в инвалидна количка на име Рим. Неговите стопани получиха награда от 3 хиляди долара, с които да поглезят кучето си. Третото място е за Дейзи Мей, мелез с бяла козина, която отнесе награда от 2 хиляди долара.

Миналата година състезанието беше спечелено от Скутер, почти плешиво, 7-годишно китайско качулато куче с обърнати задни крака.

Състезанието се провежда още от 70-те години на миналия век. Годишният конкурс няма за цел да осмива „грозните“ кучета, а да се забавлява публиката с някои прекрасни домашни любимци и да покаже на света, че тези кучета също имат нужда от любящи стопани.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини