Отидете към основна версия

5 689 53

Вижте отвътре двореца на Путин за 100 млрд. рубли (ВИДЕО)

  • владимир путин-
  • дворец-
  • черно море-
  • лукс

Имението се намира на източния бряг на Черно море край курортния град Геленджик в Русия

Полилей за 50 милиона рубли, които се равняват на почти 100 000 лв., заседателна маса, в която само един стол струва 220 000 рубли (или около 4440 лв.). По стените - репродукции на стари руски картини, които показват исторически битки от Наполеоново време. Това е само част от интериора на една-единствена стая от безбройните помещения в т.нар. дворец на Путин. Имението за 100 млрд. рубли се намира на източния бряг на Черно море край курортния град Геленджик в Русия, пише NOVA.

Първото разследване на екипа на Навални за имението беше публикувано в началото на 2021, малко след като самият той се върна в Москва и беше хвърлен в затвора. Дворец на Путин и прилежащата му територия са огромно имение от 7000 хектара, "най-секретният и охраняван обект в Русия, без преувеличение", както го описват хората от екипа на Фонда за борба с корупцията. "Това не е провинциална вила, не е дача, не е резиденция. Това е цял град, дори кралство. Той е заобиколен от непристъпни огради, собствено пристанище, собствена охрана, църква, пропускателен режим, затворено въздушно пространство и дори собствен граничен пункт. Това е истинска самостоятелна държава на територията на Русия. И в тази държава има само един несменяем цар - Путин", пишат те.

Ремонтът му се наложи заради грешки в проектирането, които са довели до проблеми с вентилационната система и протичане на тавана.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 31 гласа.

Свързани новини