Отидете към основна версия

2 242 6

Трейлърът на "Гладиатор II" показа жестока битка между Пол Мескал и Педро Паскал (ВИДЕО)

  • гладиатор-
  • пол мескал-
  • педро паскал-
  • продължение-
  • трейлър

Свирепи битки, горещ Рим и заплетени политически игри ще видим в продължението на "Гладиатор", чиято премиера е през ноември

Трейлърът на "Гладиатор II" дебютира онлайн във вторник, предоставяйки на феновете първия поглед към дългоочакваното продължение на филма на Ридли Скот от 2000 г.

Пол Мескал е в ролята на Луций, който боготвори Максимус (Ръсел Кроу) от оригиналния филм и е племенник на Комод, изигран от Хоакин Финикс. "Помня онзи ден," казва Луций в трейлъра, докато се показват сцени от първия филм. "Никога не го забравих — че един роб може да отмъсти на императора."

Дензъл Уошингтън също участва в ролята на Макрин, който казва на Луций, че ще го използва като свой "инструмент." Трейлърът загатва за няколко мащабни бойни сцени и кървави битки, включително една, в която Луций се изправя срещу противник, яздещ носорог. Друга битка се разиграва във вода, пълна с акули.

Луций, който умело върти меча на Максимус на Кроу, заявява, че иска да се справи с "цялата римска армия" и трейлърът завършва с дуел между него и генерал Марк Акаций, изигран от Педро Паскал. Кони Нилсен също се завръща в ролята на Луцила от оригиналния филм.

Начело на Римската империя във филма са императорите-близнаци Каракала и Гета, в чиито роли влизат Фред Хечингер и Джоузеф Куин, като двамата използват всяка възможност да окажат натиск върху генерала, изигран от Паскал, включително да заплашват неговата любима Луция.

"Години след като е станал свидетел на смъртта на почитания герой Максимус от ръцете на чичо си, Луций (Пол Мескал) е принуден да влезе в Колизеума, след като домът му е завладян от тираничните императори, които сега ръководят Рим с железен юмрук," се казва в официалното описание на сюжета. "С ярост в сърцето си и бъдещето на Империята на карта, Луций трябва да погледне към миналото си, за да намери сили и чест да върне славата на Рим на народа му."

Ридли Скот се завръща зад камерата повече от две десетилетия, след като ръководи първия филм, който спечели Оскар за най-добър филм и събра над 400 милиона долара в световния бокс офис. Кроу също спечели Оскар за най-добър актьор, а Скот беше номиниран за най-добър режисьор.

Във видеопослание, пуснато на CinemaCon през април, Ридли Скот обеща, че филмът ще "си заслужава чакането", като добави, че е "може би дори по-необикновен от първия". Пол Мескал пък каза, че работата по филма е била "един от най-забележителните моменти в живота ми досега", а Уошингтън заяви, че в него има "емоция, действие и зрелище, които не приличат на нищо друго на екрана тази година"

"Гладиатор II" ще се присъедини към "Жокера: Folie à Deux" и "Дюн: Втора част" като продължения на филми, носители на "Оскар", които ще се борят за допълнително внимание на наградите "Оскар" през 2025 г. Филмът тръгва по кината на 15 ноември в България и на 22 ноември в САЩ - в същия ден, в който е и премиерата на "Wicked." Очаква се лентите да повторя успеха на "Барбенхаймер" - "Барби" и "Опенхаймер", които също започнаха излъчването си по кината в един и същи ден и предизвикаха невиждан интерес към киното миналото лято.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини