Отидете към основна версия

1 933 22

Синът на Джордж Сорос и Хума Абедин са сгодени (СНИМКА)

  • джордж сорос-
  • син-
  • александър сорос-
  • хума абедин-
  • сгодени

47-годишната Абедин и 38-годишният Сорос разкри новината в Instagram

Хума Абедин, бивш помощник на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, е сгодена за Алекс Сорос, син на либералния милиардер Джордж Сорос.

Двойката разкри новината в сряда в Instagram, като написа: „Това се случи… не можем да бъдем по-щастливи, по-благодарни или по-влюбени.“ Сорос е предложил брак на Абедин в края на май след по-малко от година връзка, според Vogue.

47-годишната Абедин и 38-годишният Сорос са познати имена на всеки, който следи политиката и бизнеса.

Абедин е работила с Хилъри Клинтън в Белия дом, Сената и Държавния департамент в продължение на няколко години. Преди това тя беше омъжена за Антъни Уайнър, бившия конгресмен от Демократическата партия, който влезе в затвора заради секс с непълнолетна през 2017 г., същата година, когато Абедин подаде молба за развод.

Междувременно Сорос ръководи фондациите „Отворено общество“ и комитета за политически действия, благотворителна организация, която дарява за либерални каузи, пише vesti.bg. Състоянието на баща му Джордж се оценява на 6,7 милиарда долара според Forbes и е дал повече от 30 милиарда долара на своята фондация.

Двамата се срещат миналата есен на „парти за рожден ден на общ приятел, където бързо откриват общите си интереси в политиката и обществените услуги“, съобщава Vogue. Те направиха няколко публични изяви, включително тазгодишната Met Gala и държавна вечеря в Белия дом.

Vogue отбелязва, че Сорос ще бъде втори баща на сина на Абедин от брака ѝ с Уайнър. Дата на сватбата все още не е обявена.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини