Необходими продукти:
20-30 гр.жива мая, захваната с малко вода, брашно и 2 ч.л. захар (може и 2 пакетчета суха мая); 100 мл кисело мляко; 100 мл олио; 2 яйца; 2 чаени лъжички сол; 250 мл хладко прясно мляко (може и газирана вода); 1 кг брашно (+-). За плънката: 125 г размекнато масло; 300-400 г кашкавал (сирене, извара).Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва гладко тесто, което се оставя покрито на топло да втаса.
След това го разделете на 4 топки. Всяка се разточва с точилка не много тънко, на правоъгълник. Кората се намазва с размекнато масло и се поръсва с настърган кашкавал, сирене или извара.
Отгоре се слага другата кора и пак се маже първо с масло, а после се поръсва със сирене или извара. Последната кора не се маже.
Нарязва се на лентички и те се усукват, след което се нареждат в намазнена тава.
Намажете отгоре с яйца и по желание поръсете с кимион или сусам.
Изпечете суканицата в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка, пише flagman.bg.