17 Юли, 2024 10:05 1 706 1

Рецепта на деня: Домашна суканица

  • суканица-
  • баница-
  • погача-
  • сирене-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Нещо средно между погача и баница, с пухкаво тесто и хрупкава коричка

Рецепта на деня: Домашна суканица - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 20-30 гр.жива мая, захваната с малко вода, брашно и 2 ч.л. захар (може и 2 пакетчета суха мая);
  • 100 мл кисело мляко;
  • 100 мл олио;
  • 2 яйца;
  • 2 чаени лъжички сол;
  • 250 мл хладко прясно мляко (може и газирана вода);
  • 1 кг брашно (+-).

За плънката:

  • 125 г размекнато масло;
  • 300-400 г кашкавал (сирене, извара).

Начин на приготвяне:

От изброените продукти се замесва гладко тесто, което се оставя покрито на топло да втаса.

След това го разделете на 4 топки. Всяка се разточва с точилка не много тънко, на правоъгълник. Кората се намазва с размекнато масло и се поръсва с настърган кашкавал, сирене или извара.

Отгоре се слага другата кора и пак се маже първо с масло, а после се поръсва със сирене или извара. Последната кора не се маже.

Нарязва се на лентички и те се усукват, след което се нареждат в намазнена тава.

Намажете отгоре с яйца и по желание поръсете с кимион или сусам.

Изпечете суканицата в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Благодаря Ви Уважаема Красавице за Кулинарното Изкушение😂😍❤😂