Отидете към основна версия

1 569 10

Съпругът на Серина страда от Лаймска болест

  • серина уилямс-
  • съпруг-
  • алексис оханян-
  • лаймска болест

41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове в X

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Съпругът на Серина Уилямс сподели, че е получил диагнозата лаймска болест - тотален шок за него.

41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове в X, като обясни, че доктори са му съобщили за диагнозата след като е преминал през редица медицински процедури.

Направиха ми пълен набор от сканирания, тестове, т.н. и откриха, че имам лаймска болест“, каза технологичния предприемач Алексис Оханян, който е баща на двете деца на тенис иконата. „Щуро. Без симптоми, за щастие, но ще се лекувам“.

Клиниката отбеляза, че, въпреки че „кърлежите, които могат да пренасят бактерията живеят в почти цяла Америка“, болестта е най-често срещана в горната част на Средния запад и в североизточните и средноатлантическите щати“ в страната и „също така често срещана в Европа и в южната част на Централна и Югоизточна Канада“.

Хората са изложени на по-висок риск, ако „прекарват времето си там, където живеят кърлежите, например в тревисти, храсчести или гористи местности“, а най-доброто средство за превенция „е да избягвате ухапвания от кърлежи, когато сте на открито“.

CDC заяви, че „476 000 души могат да бъдат диагностицирани и лекувани от лаймска болест всяка година в Съединените щати“, като добави, че общият брой се състои от хора, които са „лекувани въз основа на клинични съмнения, но всъщност нямат лаймска болест“.

Правителствената агенция заяви, че повечето случаи „могат да бъдат лекувани с 10-14-дневен прием на антибиотици“ и че това в „ранните етапи“ на заболяването води до бързо и пълно възстановяване.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини