Отидете към основна версия

1 480 0

9 знака, че можете да се доверите на партньора си 99%

  • проблеми-
  • връзка-
  • доверие-
  • партньор

„Най-добрият начин да разберете дали на някого може да се има доверие е да му се доверите“, Ърнест Хемингуей

Снимкa: Shutterstock

Спрете всичко, което правите, и погледнете внимателно партньора си. Ето го легнал на дивана. В домашни спортни панталони.

Познавате ли този човек такъв, какъвто е в действителност? Можете ли да му се доверите на 99%?

Факт е, че 99% е най-високият резултат, защото хората не са богове и никой от нас не е имунизиран от грешки. Всички „бъркаме“ от време навреме и забравяме да отговорим - обадете се, пишете, закъсняваме, обещаваме и не устояваме и т.н. Така че 99% е дори повече от добре!

Когато чуем за „проблеми с доверието“ в отношенията, първите ни мисли са за изневяра.

Доверието между партньорите обаче не е свързано само с изневяра. То е и споразумение за много други неща. Например, по отношение на употребата на алкохол, управление на парите, начина на живот и разпределяне на отговорностите. За това кой ще приготвя вечеря или ще ходи до супермаркета, кой ще вземе децата от училище и т.н.

Много е важно да се чувствате в безопасност с партньора си сексуално, физически и емоционално. Това дава вътрешна увереност, че няма да бъдете разочаровани или предадени, нито умишлено, нито случайно.

Ето ги и 9-те знака, че можете да се доверите на партньора си 99%:

Той говори за своите неща и се чуди какво става с вас

Говорите, слушате и се чувате. Освен това обменът на информация става лесно и естествено: няма какво да криете един от друг и от какво да се страхувате. Вашият партньор не очаква да четете мислите му, а вие не очаквате той да се досеща за вашите преживявания. Той се опитва да бъде възможно най-честен в отношенията, така че разказва какво се случва в главата и сърцето му, дори ако е трудно или неудобно да го предаде с думи.

Той пише или се обажда, за да види как сте и да се увери, че всичко е наред и че сте в безопасност - физически и емоционално.

Не крие телефона си, а ви го дава, докато шофира, готви или върши нещо друго

Той спокойно и открито говори за своите приятели, познати и колеги. Не го интересува, че ще разберете, че се е срещнал с някого на обяд или на кафе след работа, той така или иначе ще ви каже. И също няма да излезе от стаята, за да отговори на нечие обаждане или съобщение, още по-малко да покрие телефона с ръка, когато се приближите.

Можете да бъдете себе си с него

Този човек не ви принуждава да се преструвате на перфектни. Той не ви смята за своя собственост. Вие сте абсолютно свободни в това с кого да бъдете приятели, как да прекарвате времето си или на какво да се наслаждавате. Няма да бъдете съдени или осмивани.

Когато му споделите какво ви е на сърцето, той ви слуша

Чува и се опитва да разбере. Подкрепя ви и успокоява. Такъв човек знае как да се радва с вас и за вас. Той не критикува и не ви унижава за вашите слабости. Напротив, насърчава ви да сте себе си, защото точно вие сте човекът, с когото иска да остане винаги.

Той ви докосва

Като партньор, а не като приятел. И не само когато мисли за физическа близост.

Другите хора му вярват

Всички му вярват: най-добрият му приятел, приятелите му, колегите му и майка му. Можете да поверите на такъв човек най-голямата тайна без колебание, защото сте уверени, че той никога няма да я каже на друг.

Той поема отговорност, вместо да бяга от нея

Такъв човек не очаква от вас да контролирате кариерата или житейските му решения. Вижда ви като равностоен партньор, а не като патерица, на която може да се опре и да не се напряга. Сам управлява живота си и не се страхува да признае грешките. Ако той ви обиди или разстрои случайно, ще го признае, ще се извини и ще коригира поведението си.

Способността да поемеш отговорност за собствения си живот е черта, която казва много за това дали на човек може да се има доверие или не.

Пита, но не разпитва

Такъв човек ще ви попита къде отивате или кой друг ще бъде на партито освен вашите колеги, но съвсем не за да разбере нещо или да ви упрекне в нещо. Той задава въпроси, защото го е грижа и се притеснява за вас, а не защото ви подозира.

Той винаги е до вас

Дори когато замине за друг град или държава. Във всеки смисъл на думата. Той е тясно свързан с това, което ви обединява. И вие също.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини