Отидете към основна версия

1 672 2

Само час след откриването ѝ: Откраднаха най-новата творба на Банкси в Лондон (ВИДЕО)

  • банкси-
  • лондон-
  • графит-
  • кражба

Творбата представлява силует на виещ вълк, нарисуван върху сателитна чиния

Нова творба на Банкси - четвъртата за четири дни, се появи днес в Лондон, и беше открадната само час след като загадъчният художник съобщи за нея, предаде АФП.

Както обикновено известният уличен артист от Бристол публикува в ранния следобед в Инстаграм снимка на най-новото си творение - вълк, нарисуван върху закрепена на покрив сателитна чиния, който сякаш вие срещу Луната.


Час по-късно обаче свидетели са видели как мъже взимат творбата от квартал Пекъм в южната част на столицата и я отнасят със себе си.

Единият от тях казва, че е видял трима мъже, които са носили стълба.

От лондонската полиция съобщиха, че са били повикани за "кражба на сателитна чиния, съдържаща произведение на изкуството", малко преди 14 часа местно време.

В понеделник коза се появи на комина на стена в Ричмънд, Западен Лондон. На следващия ден два слона надникнаха от два запечатани прозореца на фасада в елитния квартал Челси. В сряда се появиха три маймуни, които сякаш се люлееха на железопътен мост в Шордич в източната част на столицата.

Темата за животните породи много спекулации за нейното значение, като някои я смятат за препратка към климатичната криза, а други - към Олимпийските игри или войната в Газа, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Творбите на Банкси, които на търг достигат милиони евро, обикновено привличат голям интерес.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини