Необходими продукти:
4 патладжана (средно големи); сол на вкус; зехтин за намазване; 200 г кашкавал. За плънката: 300 г пълномаслена извара; 300 г бяло саламурено сирене; 100 г пармезан. За доматения сос: 1 консерва домати на кубчета (400 г); 1 глава лук; 2 скилидки чесън; 1 зелена люта чушка; 1/4 връзка магданоз; 1/4 ч.л. сух риган; зехтин за пържене; сол и черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на дълги, тънки ленти. Осолете ги и ги оставете за 20 минути да излезе горчивата вода.
2. След това ги измийте, подсушете ги и ги намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган от двете страни.
3. Разбъркайте изварата с натрошеното саламурено сирене и настъргания пармезан.
4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за кратко в зехтин. Добавете доматите от консерва и нарязаната люта чушка. След като покъкри малко, овкусете с ригана, сол, пипер и накълцан магданоз. Дръпнете от котлона.
5. Върху всяко парче патладжан сложете от плънката и навийте рулца.
6. Изсипете доматите в тава, а отгоре подредете рулцата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 180 градуса до златисто – за около 15 минути, пише 24kitchen.bg.