Необходими продукти:
- 4 патладжана (средно големи);
- сол на вкус;
- зехтин за намазване;
- 200 г кашкавал.
За плънката:
- 300 г пълномаслена извара;
- 300 г бяло саламурено сирене;
- 100 г пармезан.
За доматения сос:
- 1 консерва домати на кубчета (400 г);
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- 1 зелена люта чушка;
- 1/4 връзка магданоз;
- 1/4 ч.л. сух риган;
- зехтин за пържене;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните на дълги, тънки ленти. Осолете ги и ги оставете за 20 минути да излезе горчивата вода.
2. След това ги измийте, подсушете ги и ги намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган от двете страни.
3. Разбъркайте изварата с натрошеното саламурено сирене и настъргания пармезан.
4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за кратко в зехтин. Добавете доматите от консерва и нарязаната люта чушка. След като покъкри малко, овкусете с ригана, сол, пипер и накълцан магданоз. Дръпнете от котлона.
5. Върху всяко парче патладжан сложете от плънката и навийте рулца.
6. Изсипете доматите в тава, а отгоре подредете рулцата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 180 градуса до златисто – за около 15 минути, пише 24kitchen.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 диетично за позакръглените българи
10:08 22.08.2024
2 Най мразения човек на земята
10:10 22.08.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.