Отидете към основна версия

2 131 15

Миле Китич асфалтира улиците на родното си село

  • миле китич-
  • асфалт-
  • асфалтиране-
  • босна и херцеговина-
  • село-
  • певец

Балканската звезда все още посещава родното си село в Босна и Херцеговина, а местните го обичат

Балканската попфолк звезда Миле Китич даде чудесен пример как натрупаните през кариерата му богатства могат да бъдат върнати на хората, които го подкрепят най-силно. Наскоро той трогна до сълзи местните от родното си село, като им асфалтира улиците.

Миле е роден в село Церани, в Босна и Херцеговина, където все още обича да ходи. Къщата, в която фолк идолът е израснал, била съборена, но на нейно място той построи нова, където живее снаха му Божана. На нея Миле подарява къщата, тъй като в детството си тя и съпругът ѝ – родният брат на Миле – Неманя, са полагали много грижи за него.

Местните споделят, че певецът се идва често там, весел е, културен и всички го обичат.

Пред журналисти Неманя Китич разказва как помагал на по-малкия си брат, когато родителите им били в Америка, като поел попечителството над него и го изпратил на училище.

“Беше на 13 години, когато родителите ни заминаха за Америка. По това време живеех в Сараево, където работех. Дойдох да го взема и го доведох при мен. Там учи в Механотехникума. Беше палав, като всички останали момчета. Имаше спорове вкъщи, защото не му се ходеше на училище. Исках да продължи образованието си, исках след гимназията да отиде в университет в Любляна. Той обаче избра музикално образование. Учи при Йоко Петкович, започна да пее по барове, а след това отиде в армията. Когато се върна, продължи с музиката."

Братът на Миле разказва още, че когато звездата пее наблизо, винаги се отбива при роднините си, предават босненски медии, цитирани от Телеграф.

“Миле е страшно емоционален, много обича този край. С помощта на общината той направи част от асфалта тук, винаги гледа да помага, много е отговорен.

Всички се гордеем с Миле Китич, той е нашият идол тук, беляза нашето място с хитовете си. Тук на тържествата слушаме негови песни. Свикнали сме да идва, понякога отивам да се ръкувам с него, всички отиваме да го видим, когато пристигне“, хвали се пък съседът му Желко Спасоевич.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.

Свързани новини