Отидете към основна версия

3 685 15

5 неочаквани причини, поради които жената губи интерес към мъжа

  • жени-
  • жена-
  • мъж-
  • любов-
  • връзка-
  • интерес

Психолог обяснява какво кара жената да се отдръпне от своя избраник

Снимка: Shutterstock

Често срещано явление е да се говори за загубата на интерес от страна на мъжа към жената, но обратната ситуация също не е изненадваща. Психологът Татяна Лешчинска назовава основните причини, поради които една жена може да започне постепенно да се отдалечава от партньора си.

Жените също са ловци

Колкото и странно да звучи, жените също имат инстинкт за преследване. Татяна казва: "Когато мъжът „се предаде“ и разкрие чувствата си, жените с определен психотип губят тръпката, а без нея просто не могат да си представят любовта."

Заслужава си да се каже, че на такива "хищници" им е изключително трудно да се задържат в една връзка.

Партньорите възприемат любовта по различен начин

Мъжете не намират за лесно да скрият сексуалното си привличане. Жените, поне опитните, умеят да усещат кога един обожател е готов да каже и направи всичко, за да я вкара в леглото. Не всички са доволни от тази ситуация и жената може да се разочарова от подхода на мъжа. Татяна обяснява това така: "Да убиеш интереса на една жена, като се стремиш към секс, всъщност е много просто. Мозъкът ни, що се отнася до любовта не работи по мъжкия начин, но силният пол най-често не го осъзнава."

Ритмите на партньорите не съвпадат

Понякога жената не винаги е готова да реагира толкова бързо на признанието на мъжа, който вече е успял да изгради съвместни планове за близкото бъдеще. В такава ситуация жената се затваря и се отдръпва. В обратния случай — тя чака твърде дълго мъжът да направи първата крачка и тогава чувствата ѝ изгарят. Несъвпадението на темпераментите може да бъде сериозна пречка по пътя към щастливата връзка.

Непълнота

Когато една жена се задържи емоционално в минала връзка, за нея е почти невъзможно да приеме чувствата на новия мъж, който от своя страна не разбира защо жената на мечтите му реагира толкова хладно на проявения интерес в нейна посока. Една жена може да се нуждае от повече време, за да реши — дали да се впусне в нова връзка точно сега, и това не зависи от това колко много харесва въпросния мъж.

Страх от интимност

Страхът от интимност, както обяснява експертът, се нарича интимофобия и е най-разпространен сред жените. Факт е, че мозъкът на жената задейства защитна реакция, когато разбере, че се готви нова връзка. Тя просто не е готова да позволи на мъжа да се доближи толкова близо до нея, но с течение на времето и с напредване на взаимоотношенията, мъжът може да пробие тези защити.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.

Свързани новини