Отидете към основна версия

3 843 17

Съпругата на Къванч Татлъту протестира срещу брутален закон в Турция (СНИМКИ)

  • съпруга-
  • къванч татлъту-
  • протест-
  • животни-
  • защита на животните-
  • улични животни

Закон, позволяващ евтаназията и избиването на улични животни, вбеси турците, включително и жената на известния актьор

Борбената съпруга наа турския красавец Къванч Татлъту - Башак Дизер оглави масови протести в Турция. Нейният гняв, както и този на останалите недоволни турци, е насочен към закон, позволяващ евтаназия и избиване на бездомните животни.

Улиците на Истанбул се напълниха с хора, недоволни от закон, разрешаваш избиването на милиони бездомни кучета в цяла Турция.

Хора на изкуството и защитници правата на животните казаха „Не на клането“ в Йеникапъ, Истанбул.

Законът бе приет на 30-и август и влиза в сила от 2-ри септември. Новият закон предвижда премахването на милиони бездомни кучета от турските улици. Мотивът на законодателите е, че населението е в опасност, тъй като има много оплаквания за агресия на бездомни кучета, предава Телеграф.

"Бяхме там, за да не умират те, за да не виждат децата ни бруталности по улиците, за да се разпространи любов и приятелство и да се увеличи милостта и съвестта... Митинг за правата на животните.

Нашата нация е много обичаща животните и е щастлива с техните животни по улиците си, винаги съм се гордял с това. Не позволявайте това да изчезне с този закон. Ще казваме ли занапред на децата си, че не сме оставяли кучета на улицата?!

Ние ще кажем не, ние станахме техен глас, ние ги защитихме, ние ги стерилизирахме, ние намалихме броя им, но ги запазихме живи", допълва Башак гневните си постове в социалната мрежа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини