3 Септември, 2024 11:58 3 829 17

Съпругата на Къванч Татлъту протестира срещу брутален закон в Турция (СНИМКИ)

  • съпруга-
  • къванч татлъту-
  • протест-
  • животни-
  • защита на животните-
  • улични животни

Закон, позволяващ евтаназията и избиването на улични животни, вбеси турците, включително и жената на известния актьор

Борбената съпруга наа турския красавец Къванч Татлъту - Башак Дизер оглави масови протести в Турция. Нейният гняв, както и този на останалите недоволни турци, е насочен към закон, позволяващ евтаназия и избиване на бездомните животни.

Улиците на Истанбул се напълниха с хора, недоволни от закон, разрешаваш избиването на милиони бездомни кучета в цяла Турция.

Хора на изкуството и защитници правата на животните казаха „Не на клането“ в Йеникапъ, Истанбул.

Законът бе приет на 30-и август и влиза в сила от 2-ри септември. Новият закон предвижда премахването на милиони бездомни кучета от турските улици. Мотивът на законодателите е, че населението е в опасност, тъй като има много оплаквания за агресия на бездомни кучета, предава Телеграф.

Защитниците на животните се опасяват, че това ще доведе до масово избиване или кучетата ще се озоват в пренаселени приюти, пълни с болести.

"И аз като гражданин съм против този закон. Не искам масово да се избиват котки и кучета, искам масово да се кастрират. Убийството никога не е било решение, никога няма да бъде. Освен това няма такова нещо като "приспиване". Направете си проучване, те умират в голяма болка, бедните същества", написа тя в мрежата, придружавайки написаното с тъжни емотикончета.

"Тази държава, която има властта да извършва масова стерилизация, може да се грижи за животните си... Ако досега беше извършена правилна, системна и масова стерилизация, броят им щеше да намалее значително след 10 години. Държавата не трябва да решава да руши. Тези животни носят „ЖИВОТ“. Това вече е правено преди и не проработи. Трябва да се прилагат хуманни решения и бездомните животни да се поддържат живи и да се държат под контрол. Ние сме против този закон!", заяви още тя.

Гневният пост на г-жа Татлъту завършва с предложение за решение на огромния за Турция проблем с бездомните животни:

"Възможно е да се създаде решение, без да се нарани никого или да се убие живо същество. Какво трябва да се направи; Да се ​​прилага съществуващият закон такъв, какъвто е, да се направят разпоредби в тази рамка и да се премахнат погрешните последици в сътрудничество с образованието. Имаме абсолютна вяра, че нашата държава ще намери решение в съответствие със законите, морала, съвестта и религията, в светлината на здравия разум и точната информация, която ще получи на терен".

Досега актрисата не привличаше особено внимание към себе си и държеше вярванията и личния си живот далеч от публичността. Но явно Башак Дизер не може да мълчи в лицето на масово изтребление.

"Бяхме там, за да не умират те, за да не виждат децата ни бруталности по улиците, за да се разпространи любов и приятелство и да се увеличи милостта и съвестта... Митинг за правата на животните.

Нашата нация е много обичаща животните и е щастлива с техните животни по улиците си, винаги съм се гордял с това. Не позволявайте това да изчезне с този закон. Ще казваме ли занапред на децата си, че не сме оставяли кучета на улицата?!

Ние ще кажем не, ние станахме техен глас, ние ги защитихме, ние ги стерилизирахме, ние намалихме броя им, но ги запазихме живи", допълва Башак гневните си постове в социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да им пратим

    7 4 Отговор
    наште рузофили
  • 3 Сталин

    16 19 Отговор
    Кучкарите са долни животни ,не трябва да им се има доверие,всички бездомни кучета и котки трябва да бъдат ликвидирани защото разнасят тения

    Коментиран от #5, #6, #7, #17

  • 4 Анонимен

    5 8 Отговор
    Виетнамците обичат кучета..Да внесат малко емигранти оттам
  • 5 с 1 дума но правилна

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    ПО ГОЛЯМА И СМЪРТОНОСНА ТЕНИЯ-ЧОВЕК НЯМА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 народа

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    сталинистите садолни хомосапиенси не трябва да им се има доверие.ВСИЧКИсталиниститрябва да бъдат ликвидиранизащото разнасят омразаисмърт.

    Коментиран от #9

  • 8 Хайл

    7 8 Отговор
    Тези там, са вманиачени на тема куче или коте . Щом ги харесваш си взимаш в къщи . Няма по улиците да настъпваш , кучешки ..... Котките поне си заравят нещата .
  • 9 СМЕХОРИИ

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "народа":

    Какъв народ си ти...присаден гражданин.
    Прочети малко, освен тении са разпространители и на редица други болести, бяс, кърлежи, бълхи, полести по козина и кожа ГОВОРИН ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА И КОТКИ, А НЕ ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ...
    Навсякъде по света те се улавят, убиват и от месото им се правят консерви за нормалните кучета.
    пПак повтарям, ОТНАСЯ СЕ ЗА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА И КОТКИ
  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 4 Отговор
    Малко , Виетнамци, корейци, китайци и няма кучета . Или да изнасят за Северна Корея там гладуват . Да ги даряват без пари .
  • 11 МНЕНИЕ

    7 8 Отговор
    Кадънооо, кадъно... в квартала където живееш няма безпризорни кучета, защото няма какво да ядат.
    Защо не посетиш крайните , народни квартали, там както и навсякъде по света, е пълно със скитащи жеивотни
  • 12 Аман

    7 8 Отговор
    от кучкари и техните права над нашите. В развитите страни е много просто: всяко бездомно животно се улавя и вкарва в приют за 7 дни, през което време собственикът може да си го потърси. Те са задължително и чипирани, така че е елементарно да се свържат със собственика.

    След 7мия ден кучето де приспива и толкова. Хуманно, планирано, няма недоволни. Само че в България в 21ви век все още бездомни кучета нападат минувачи. Мен в София що бездомни кучета са ме нападали и хапали...
  • 13 абе,

    11 7 Отговор
    Хайде нЕма нужда да ни занимавате и с турските кучкари.Имаме си достатъчно проблеми с българските такива и криворазбрано кучелюбство.Мястото на животните не е на улиците на населените места.Който иска любимец да си гледа у дома.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kaлпазанин

    3 0 Отговор
    Значи не го разбирам този свят взел/а си куче .гледа си го разкарва си го на фризьор Пеле го къпе го дето се вика грижи се добре ,щото не може иначе да си намери/ят половинки и иде та захвърли родителите си в старчески дом .нямам нищо против кучетата и котките и всякакъв вид дом любимци но някои човешки индивиди така са се разлигавили че забравят кой ги е създал и за какво ,само и само да си уйдисат на настроението

    Коментиран от #16

  • 16 ТОЧНО

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Kaлпазанин":

    Или му предстои ваканция, излезе с кучето си на разходка, пусне го да лудува и забрави да го прибере. А в къщи показва каишката и Ами на избегА дзверот
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.