Отидете към основна версия

5 231 5

Рецепта на деня: Пандишпаново руло с мармалад

  • пандишпан-
  • руло-
  • мармалад-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Идеално както за всеки детски рожден ден, така и за посрещане на гости

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

6 яйца; 1 1/2 чаена чаша захар; 1 1/2 чаена чаша брашно; 2 чаени лъжици бакпулвер; 1 пакетче ванилия; 1 чаена чаша мармалад; 2 супени лъжици пудра захар.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за руло с мармалад е подготовката на сместа за блата. Яйцата трябва да са на стайна температура, след което се разбиват за около 5-6 минути с помощта на миксер на висока скорост. След като яйцата и захарта са добре разбити към тях се прибавят пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията, и се разбива за кратко на по-ниска степен.

В голяма тава, най-добре тавата на фурната, се слага хартия за печене, след което върху нея се изсипва сместа за блата и се разпределя равномерно. Ако нямате хартия за печене, намазнете тавата, в която ще печете блата и я поръсете с брашно. Печете блата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-17 минути, или докато придобие леко златист цвят.

След като извадите блата от фурната го оставете да изстине леко след което го намажете с предвидения мармалад и внимателно го навийте на руло. Ако печете без хартия за печене го отделете от тавата, докато е още горещ и след това го намажете с мармалад. След като рулото с мармалад изстине го поръсете с пудра захар, пише supichka.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.

Свързани новини