Необходими продукти:
- 6 яйца;
- 1 1/2 чаена чаша захар;
- 1 1/2 чаена чаша брашно;
- 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1 пакетче ванилия;
- 1 чаена чаша мармалад;
- 2 супени лъжици пудра захар.
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за руло с мармалад е подготовката на сместа за блата. Яйцата трябва да са на стайна температура, след което се разбиват за около 5-6 минути с помощта на миксер на висока скорост. След като яйцата и захарта са добре разбити към тях се прибавят пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията, и се разбива за кратко на по-ниска степен.
В голяма тава, най-добре тавата на фурната, се слага хартия за печене, след което върху нея се изсипва сместа за блата и се разпределя равномерно. Ако нямате хартия за печене, намазнете тавата, в която ще печете блата и я поръсете с брашно. Печете блата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-17 минути, или докато придобие леко златист цвят.
След като извадите блата от фурната го оставете да изстине леко след което го намажете с предвидения мармалад и внимателно го навийте на руло. Ако печете без хартия за печене го отделете от тавата, докато е още горещ и след това го намажете с мармалад. След като рулото с мармалад изстине го поръсете с пудра захар, пише supichka.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:11 09.09.2024
2 беше 2 лева 1 руло
10:21 09.09.2024
3 Сладкарница Роза
10:42 09.09.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.