Отидете към основна версия

3 901 15

Допускаме "огромна грешка" при приготвянето на бъркани яйца

  • яйца-
  • готвене-
  • готварство-
  • бъркани яйца-
  • мляко-
  • готвач

Готвачи твърдят, че добавянето на мляко към яйцата е "грях"

Снимка: Shutterstock

Всяка сутрин бърканите яйца се сервират на безброй маси за закуска в целия свят. Независимо дали става дума за част от обикновената английска закуска, или за здравословна закуска върху препечен хляб, това основно ястие е много обичано и изключително просто. Всеки има свой собствен начин за приготвяне на ястието, като някои го разбиват предварително в купа, а други разбиват яйцата директно в горещия тиган.

Един готвач обаче твърди, че ако правите едно нещо, извършвате „ върховния грях“ за готвачите. Много хора обичат да добавят малко мляко в яйчената смес, преди да ги разбият. Дан Джойнс, който ръководи няколко награждавани ресторанта, заяви, че това е голяма грешка и трябва да се избягва на всяка цена.

Той обяснява: „Никога не добавяйте мляко към бърканите яйца - то разводнява вкуса и увеличава вероятността те да се получат "гумени". Аз винаги използвам масло. Уверете се, че маслото е златисто, но не и кафяво, преди да сложите яйцата. Разбърквайте на среден до слаб огън. Продължавайте да ги движите и разбърквате с шпатула, докато станат леко течни, но слепени.“

Люк Селби, друг готвач, работещ във водещ ресторант, се присъединява към твърденията на Дан, наричайки това „ върховен грях“, и добавя: „От това те стават прекалено мокри и воднисти.“ Писателката Рейчъл Фипс също се съгласи, като каза: „Макар че слагането на мляко в бърканите яйца може да добави малко повече обем, те стават доста безвкусни и придобиват цвят, какъвто бихте очаквали от заведение за обществено хранене.“

Във видеоклип в TikTok кулинарката Максин Шарф сподели демонстрация как се приготвят перфектните бъркани яйца. Тя обясни: „Реших, че искам да направя бъркани яйца като готвач със звезда на „Мишлен“, затова изучих метода на Томас Келер и опитах. Той ви кара да прецеждате яйцата, за да разбиете протеините, и след това да готвите на много слаб огън, като накрая добавите малко крем фриш. Казвам ви, че те се получиха толкова кремообразни и невероятни.“

@maxiskitchen Thomas Keller's scrambled eggs✨ Thanks @chefthomaskeller for this recipe! ▪️6 Eggs▪️1 Pinch Salt▪️2Tbsp Butter▪️1-2 Tbsp Crème Fraiche (or sour cream)▪️2 Slices Sourdough or Brioche Toast▪️Parsley, minced▪️Maldon Salt▪️ 1️⃣ Crack eggs into a bowl, season with kosher salt, and whisk. 2️⃣ Pass eggs through a fine mesh sieve. 3️⃣ Preheat a nonstick pan over low heat. Add butter and pour in the eggs. 4️⃣ As the eggs start to set, gently scramble using a rubber spatula. Remove the pan from the heat before the eggs are completely done, or they will continue to cook. 5️⃣ Stir in the crème fraiche and immediately spoon onto the toast. Complete with Italian parsley and Maldon salt. ⏲15 minute total prep + cook time Recipe serves 2 people . #recipesoftiktok #easyrecipes #scrambledeggs #recipehack #easyrecipes #maxiskitchen ♬ original sound - Camille Sahnow

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини