Отидете към основна версия

651 2

Козметолог посочи вредните навици, които увреждат кожата

  • грижа за кожата-
  • кожа-
  • вредни навици-
  • вредно

На първо място, козметологът съветва хората да спрат да стискат пъпките си

Снимка: Shutterstock

Честото изстискване на пъпките може да навреди на красотата и здравето на кожата, предупреди козметологът и основател на клиниката Nadin Cosmetology Надин Парк. Тя разказа на Lenta.ru за това и някои други лоши навици в ежедневната грижа за кожата.

Лекарят призова хората да се откажат от навика да стискат пъпки: именно това причинява повечето кожни проблеми, тъй като увеличава риска от развитие на инфекции и старчески петна поради съдови увреждания, обясни тя. При изстискване на дълбоки възпаления има вероятност да се образуват белези по кожата, допълни специалистът.

„Има много методи да се отървете от този вреден навик. Например, ако се появят обриви, можете да използвате фармацевтични и противовъзпалителни лекарства. Има и пластири, импрегнирани с антисептици, които не само облекчават възпалението, но и маскират несъвършенствата на кожата. Правилно подбраните грижи и външна терапия ще помогнат за предотвратяване на появата на нови възпаления“, коментира Парк.

Лекарят също нарече честото използване на ексфолианти и пилинги лоши навици, тъй като те увреждат кожата, особено сухата и тънка кожа. Сапунът също не е най-добрият вариант за почистване на лицето. Навикът да миете лицето си с него води до нарушаване на естествената защитна бариера на кожата, промяна в съотношението на полезните микроорганизми, което причинява дразнене и дерматоза.

В заключение Парк посъветва да не се консумират прекомерно млечни и захарни продукти, тъй като те карат кожата да губи еластичност и се омазнява.

Преди това козметологът Надин Парк призова хората да следят теглото си, за да изглеждат по-млади от възрастта си. Тя казва, че излишните килограми не само добавят възраст, но и причиняват сериозни здравословни проблеми.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини