Отидете към основна версия

568 7

Готвят продължение на "Страстите Христови" на Мел Гибсън, Джим Кавийзъл се завръща в ролята на Исус

  • страстите христови-
  • мел гибсън-
  • джим кавийзъл-
  • актьор-
  • продължение-
  • режисьор-
  • исус христос-
  • християнство

Мел Гибсън сподели подробности за продължението на филмовия хит от 2004 г.

"Страстите Христови" ще възкръсне за продължение съвсем скоро.

Блокбъстърът на Мел Гибсън от 2004 г., разказващ за последните 12 часа от живота на Исус Христос, е вторият най-касов филм с рейтинг R в Северна Америка за всички времена след като постижението беше отмъкнато от "Дедпул и Върколака" тази година, а сега продължението изглежда по-близо от всякога до осъществяване.

Джим Кавийзъл ще се завърне в ролята на Исус във "Възкресение", чието заглавие е условно, а снимките ще започнат в началото на 2025 г.

През годините Мел Гибсън е говорил само бегло за дългоочакваното продължение, като през 2016 г. каза на Стивън Колбърт: "Това е нещо повече от събитието [което се споменава в заглавието], това е невероятно събитие... И да го подкрепим с нещата около него, това е истинската история. Да разясним какво означава това."

Наскоро Джим Кавийзъл изрази предположение, че филмът ще бъде разделен на две части.

"Това ще бъде най-големият филм в историята. Може би ще бъдат два филма. Може да са три, но мисля, че ще са два," той заяви през юли 2023 г.

Ето и всичко, което знаем за продължението на "Страстите Христови" на Мел Гибсън.

Продължението на "Страстите Христови", разбира се, ще обхване възкресението на Исус, но Гибсън е казал, че има да се разнищва много повече от това просто Божият син да възкръсне от мъртвите.

"Това е огромна тема и тя не е линейно повествование. Трябва да съпоставиш централното събитие, което се опитвам да разкажа, с всичко останало около него в бъдещето, в миналото и в други сфери, а това е нещо като научна фантастика," каза той на Реймънд Арройо, водещ на предаването The World Over по EWTN, през 2022 г.

По-късно същата година Гибсън разговаря с Джени Фалконър за проекта.

"Имам два сценария. Единият е много структуриран, а в другият се чувстваш като "дрогиран", защото навлизаш в други светове. Попадаш в ада. Гледаш как ангелите падат. Това е лудост," той споделя.

През 2018 г. Джим Кавийзъл обяви, че ще се превъплъти отново в ролята на Исус.

“Има неща, които не мога да кажа и които ще шокират публиката", каза той пред USA Today. "Това е страхотно. Филмът ще бъде най-големият филм в историята. Толкова е добър."

Според IMDB, Майя Моргенщерн, която изигра майката на Исус в "Страстите Христови", и Франческо де Вито, който представи Петър, също са подписали договор за продължението.

Според слуховете Гибсън ще бъде готов да започне продукцията на "Възкресение" в началото на 2025 г.

През септември 2024 г. Italpress съобщава, че режисьорът е прекарал пет дни в разузнаване на местата за снимане в Малта. Според изданието филмът ще бъде заснет и в Израел, Мароко и Италия. Скоро след това публицистът на Гибсън потвърди, че режисьорът е разузнавал локации в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини