Необходими продукти:
500 грама карфиол; 2 яйца; 4 супени лъжици настърган пармезан; 2 скилидки чесън; сол.Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за кюфтенцата от карфиол на фурна е подготовката на карфиола. Измивате го и го накъсвате на дребни розички, след което го слагате да поври 5-6 минути в подсолена вода. След това отцедете карфиола от водата.
В блендер изсипвате карфиола и обеления чесън и блендирате до получаване на дребни парченца. Разбивате яйцата с помощта на вилица или тел за разбиване, след което към тях добавете карфиола и пармезана и разбърквате добре.
В тава поставяте хартия за печене и с помощта на лъжица оформяте кето кюфтенцата от карфиол, които изпичате в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути,докато придобият златист цвят, пише supichka.com.