Отидете към основна версия

998 3

Рецепта на деня: Сос Жу

  • сос жу-
  • месо-
  • какво да сготвя

За разлика от соса Грейви, сосът Жу не винаги е гъст

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

соковете от запечатано месо (свинско, телешко, пилешко, агнешко); 7 ч.ч. бульон; 1 ч.ч. червено вино; 2 моркова; 1 зелена чушка; 1 средна глава лук; черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

След като сте запечатали избраното от вас месо, добавете към отделените сокове бульона, зеленчуците и червеното вино. Добре е зеленчуците да са нарязани на кубчета.

След като заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри за около 30 минути под похлупак.

Прецедете соса и сервирайте горещ върху месото, пише rozali.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини