30 Септември, 2024 10:05 2 751 4

Рецепта на деня: Сос Жу

  • сос жу-
  • месо-
  • какво да сготвя

За разлика от соса Грейви, сосът Жу не винаги е гъст

Рецепта на деня: Сос Жу - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • соковете от запечатано месо (свинско, телешко, пилешко, агнешко);
  • 7 ч.ч. бульон;
  • 1 ч.ч. червено вино;
  • 2 моркова;
  • 1 зелена чушка;
  • 1 средна глава лук;
  • черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне:

След като сте запечатали избраното от вас месо, добавете към отделените сокове бульона, зеленчуците и червеното вино. Добре е зеленчуците да са нарязани на кубчета.

След като заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри за около 30 минути под похлупак.

Прецедете соса и сервирайте горещ върху месото, пише rozali.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q линар

    1 1 Отговор
    Тази манджа, китайска ли е или френска?

    Коментиран от #2

  • 2 Ти си

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Q линар":

    Френско е и не е манджа а сос ...
  • 3 док

    2 2 Отговор
    Благодаря,не ща!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.