Отидете към основна версия

1 419 18

5 неща, с които жените дразнят мъжете

  • жени-
  • мъже-
  • дразнене-
  • комуникация-
  • връзка-
  • отношения

Психолог изброява петте неща, които най-много дразнят мъжете от страна на жените

Снимка: Shutterstock

"Обикновено съветите на жените как да се държат с мъжете се дават от самите представители на нежния пол. Но това правилно ли е? Какво всъщност мислят самите мъже? Казвам ви го като психолог и представител на силния пол.”

1. Прекомерна критика

Жените често прибягват до критика в опит да променят или подобрят своя партньор. Може би смятат, че така дават „магически ритник“ на своя любим в живота. Въпреки това, желанието за „прековаване“ на принципите и идеалите на един мъж често има обратен ефект. Вместо желаната трансформация, това му причинява само раздразнение, стрес и неудовлетвореност. В края на краищата, подобно на прекрасната половина на човечеството, силният пол също високо цени подкрепата, приемането и разбирането. Запомнете това.

2. Пасивно-агресивно поведение

Друг често срещан капан във взаимоотношенията е пасивно-агресивното поведение. Това е, когато жената изразява недоволство не директно, а индиректно — чрез мълчание, игнориране, намеци. Такова поведение често се възприема от мъжа като манипулация и предизвиква раздразнение. За него е по-лесно да се справи с открити и честни емоции, отколкото да разгадае скрития подтекст.

3. Постоянен контрол

Следващата често срещана грешка са прекомерните опити за контролиране на партньор и нахлуване в личното му пространство. Мъжете са склонни да ценят независимостта и свободата. Когато са ограничени или се опитват да бъдат доминирани, това сериозно подкопава самочувствието им и като правило води до конфликти. Ето защо не трябва да се опитвате да разберете с кого вашият партньор си говори по телефона или си пише. Ако наистина е нещо важно, вашият партньор ще ви каже всичко сам.

4. Манипулация с вина

Жените често използват чувството за вина като инструмент за манипулация, опитвайки се да получат това, което искат от мъжа. Но този метод, като правило, само подкопава доверието в двойката и създава напрежение. В дългосрочен план това води до пълно прекъсване на връзката.

5. Двузначна комуникация

Вместо открито да обсъждат въпроси, които ги тревожат, жените често правят хипотези за това „какво наистина е имал предвид“ той. Това е пряк път към взаимни оплаквания и недоразумения.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини