11 Октомври, 2024 15:58 1 237 13

5 неща, с които жените дразнят мъжете

  • жени-
  • мъже-
  • дразнене-
  • комуникация-
  • връзка-
  • отношения

Психолог изброява петте неща, които най-много дразнят мъжете от страна на жените

5 неща, с които жените дразнят мъжете - 1
Снимка: Shutterstock

"Обикновено съветите на жените как да се държат с мъжете се дават от самите представители на нежния пол. Но това правилно ли е? Какво всъщност мислят самите мъже? Казвам ви го като психолог и представител на силния пол.”

1. Прекомерна критика

Жените често прибягват до критика в опит да променят или подобрят своя партньор. Може би смятат, че така дават „магически ритник“ на своя любим в живота. Въпреки това, желанието за „прековаване“ на принципите и идеалите на един мъж често има обратен ефект. Вместо желаната трансформация, това му причинява само раздразнение, стрес и неудовлетвореност. В края на краищата, подобно на прекрасната половина на човечеството, силният пол също високо цени подкрепата, приемането и разбирането. Запомнете това.

2. Пасивно-агресивно поведение

Друг често срещан капан във взаимоотношенията е пасивно-агресивното поведение. Това е, когато жената изразява недоволство не директно, а индиректно — чрез мълчание, игнориране, намеци. Такова поведение често се възприема от мъжа като манипулация и предизвиква раздразнение. За него е по-лесно да се справи с открити и честни емоции, отколкото да разгадае скрития подтекст.

3. Постоянен контрол

Следващата често срещана грешка са прекомерните опити за контролиране на партньор и нахлуване в личното му пространство. Мъжете са склонни да ценят независимостта и свободата. Когато са ограничени или се опитват да бъдат доминирани, това сериозно подкопава самочувствието им и като правило води до конфликти. Ето защо не трябва да се опитвате да разберете с кого вашият партньор си говори по телефона или си пише. Ако наистина е нещо важно, вашият партньор ще ви каже всичко сам.

4. Манипулация с вина

Жените често използват чувството за вина като инструмент за манипулация, опитвайки се да получат това, което искат от мъжа. Но този метод, като правило, само подкопава доверието в двойката и създава напрежение. В дългосрочен план това води до пълно прекъсване на връзката.

5. Двузначна комуникация

Вместо открито да обсъждат въпроси, които ги тревожат, жените често правят хипотези за това „какво наистина е имал предвид“ той. Това е пряк път към взаимни оплаквания и недоразумения.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Укр@инската посланичка

    5 6 Отговор
    Щяла да го подобри???
    На мъж, подобрен на удобен чехъл подобряване ли му викат вече???
  • 2 копи пейст

    10 5 Отговор
    Ефесяни 5:22-33 НП

    Вие, жени, покорявайте се на мъжете си като на Господа, защото мъжът е глава на жената, както Христос е Глава на Църквата и Той е Спасител на тялото. Но както Църквата се покорява на Христос, така и жените да се покоряват на мъжете си във всичко. Вие, мъже, обичайте жените си, както и Христос обикна Църквата .....
    Така и мъжете трябва да обичат жените си, както обичат телата си. Този, който обича своята жена, себе си обича. Защото никой никога не е намразил плътта си, а я храни и се грижи за нея, както и Господ – за Църквата, понеже сме части на тялото Му – от плътта Му и от костите Му. „Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и ще бъдат двамата една плът.“ ...
    Тъй и всеки един от вас така да обича своята жена, както обича себе си, а жената да почита мъжа си.
  • 3 Майстор

    10 8 Отговор
    Жени, много скоро ще търсите мъже. С тези завишени критерии ще си стоите сами или в най-добрия случай с котка или куче.

    Коментиран от #11

  • 4 Мъжа на урсула

    9 5 Отговор
    Женските кифленски номера минават само пред тиквеници.
    Не жените са хитри. Мъжете се поддадоха на женската манипулация че ,,по-добра от мен няма да намериш, така че изпълнявай,,. И повечето от новите мъже с бадите си налягат парцалите. Купуват дамски превръзки щото от висене в инстаграм жената забравила че й дошло. А избор от такива ,,мъже,, има голям. Жената има интуиция. Знае че другия не е повече мъж така че й е все едно на кой ще мрънка и кой ще й ходи по свирката.
    Мъжете сами са си виновни щото им търпят простотиите вместо да я върне на майка й
  • 5 Това с вменяването

    9 4 Отговор
    на вина се върти навсякъде.
    Една моя началничка се мъчеше да ми вменява вина и ми правеше постоянно язвителни бележки. Не съм идеалният човек и работник и такъв няма, но когато се стараеш и си харесваш работата, това взривява атмосферата и а отравя. Това е много често срещана подлост, да ти вменяват вина. Оглеждайте се за такива токсични женски екземпляри и ги отсвирвайте. Те сами подвиват опашка като усетят накъде духа вятъра.

    Коментиран от #6

  • 6 Укр@инската посланичка

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Това с вменяването":

    Дори жените признават - пази Боже от жена с власт.
  • 7 Внос / Износ

    5 7 Отговор
    Всичко на този Свят се определя от предлагането и търсенето! Трябва да се внесат филипинки за 1000$ контейнера и да предлагат на достъпни цени на българския мъж.
    По този начин Той ще бъде наранен, изкъпан и задоволен 24/7

    Коментиран от #10

  • 8 Зависи

    3 4 Отговор
    За какъв мъж става въпрос! Коментиращите ми изглеждат новобранци! Мъж с опит знае, че не трябва да прави нищо. Просто ги оставя да си изиграят сценката. И тогава...... ... ..... .....
  • 9 тиририрам

    2 1 Отговор
    Мъжете дразнят по различен начин, а това е отговорът, който получават.

    Коментиран от #12

  • 10 плод-зеленчук

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Внос / Износ":

    По-скоро ще направим обратното - ще започнем от вас и психично болния ви вожд!
  • 11 остави това лицемерие

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майстор":

    Боклуците като теб изгониха мъжете, но Господ има план за всеки един от вас...
  • 12 Тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "тиририрам":

    Изводът е, че се събирате за да се дразните. Много безмислено изглежда.
  • 13 Трудната лекота на съвместното живеене

    2 0 Отговор
    Ако мъжът и жената се обичат и се почитат един друг като себе си, светът ще бъде друг. Толкова е лесно и толкова непостижимо.