Отидете към основна версия

689 1

Рецепта на деня: Свински ребърца с червено вино и сок от нар

  • свински ребра-
  • нар-
  • червено вино-
  • месо-
  • какво да сготвя

Нарът придава приятно сладко-кисел вкус на сочното месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински ребра - 1 кг; нар - 2 бр.; червено вино - 100 мл; червен пипер - 1 ч.л.; черен пипер - 1/2 ч.л.; сол - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.

Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.

Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.

Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

След час свинските ребърца са готови.

Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини