Необходими продукти:
- свински ребра - 1 кг;
- нар - 2 бр.;
- червено вино - 100 мл;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- черен пипер - 1/2 ч.л.;
- сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.
Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.
Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.
Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
След час свинските ребърца са готови.
Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хан Ауспух
10:07 15.10.2024