15 Октомври, 2024 10:05 1 689 1

Рецепта на деня: Свински ребърца с червено вино и сок от нар

  • свински ребра-
  • нар-
  • червено вино-
  • месо-
  • какво да сготвя

Нарът придава приятно сладко-кисел вкус на сочното месо

Рецепта на деня: Свински ребърца с червено вино и сок от нар - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свински ребра - 1 кг;
  • нар - 2 бр.;
  • червено вино - 100 мл;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • черен пипер - 1/2 ч.л.;
  • сол - 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта.

Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене.

Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме при ребрата. Втория нар наронваме на зрънца и оставяме настрана.

Сипваме и виното и печем ребрата в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

След час свинските ребърца са готови.

Сервираме в чиния и ги поръсваме със зрънца и сок от втория нар, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    3 4 Отговор
    значи тая застаряваща лелкa е способна да ни откаже от някво ядене само щото го е копи персонала от някъде. отврат.