Отидете към основна версия

810 2

Дерматолози откриха начин за лечение на белезите от акне

  • дерматология-
  • дерматолози-
  • акне-
  • белези-
  • кожа-
  • грижа за кожата

Ключът към гладката и здрава кожа е хиалуроновата киселина

Снимка: Shutterstock

Болезнено кожно възпаление или акне е често срещан проблем, последиците от който често са неприятни следи под формата на белези. Италиански учени обаче изглежда са открили ефективен начин за лечение на белези от акне.

Същността на метода е да се инжектира подкожно специален препарат на базата на хиалуронова киселина. Това вещество се произвежда от нашето тяло и играе важна роля в овлажняването на кожата. Именно липсата на хиалуронова киселина може да се превърне в една от причините за появата на пъпки и черни точки. Затова учените предлагат проблемните зони на кожата да се насищат с него изкуствено.

По време на експериментите се оказа, че ново лекарство на базата на хиалуронова киселина стимулира кожните клетки да произвеждат колаген — естествени протеини, отговорни за стегнатостта и еластичността на кожата. Хиалуроновата киселина също привлича и задържа вода в кожата, правейки я по-равномерна и гладка. Благодарение на своя вискозитет, лекарството запълва неравности по кожата.

След провеждане на серия от клинични изпитвания учените отбелязват значително подобрение на състоянието на кожата при пациенти, които са завършили пълния курс на лечение. След първата процедура се забелязват положителни промени, а след четири месеца резултатите стават още по-впечатляващи. Дълбочината на белезите е намаляла, а текстурата на кожата е станала по-равномерна и гладка.

 

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини