Отидете към основна версия

926 2

Рецепта на деня: Свински медальони със сос Cafe de Paris

  • свинско-
  • медальони-
  • сос-
  • каде де пари-
  • cafe de paris-
  • какво да сготвя

Пригответе свинското с популярния френски сос

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско бонфиле - около 600 г; сол - на вкус; черен пипер - на вкус; масло - 2 с.л. За соса: масло - 100 г, на кубчета; лук - 1 малка глава, наситнена; чесън - 1 смляна скилидка; аншоа - 3 бр., в олио, ситно нарязани; къри - 1/2 ч.л. на прах; лют червен пипер - 1/4 ч.л.; горчица - 1 с.л.; сол - 1/4 ч.л.; каперси - 1 с.л.; див лук - 2 с.л., ситно нарязан; естрагон - 2 с.л., ситно нарязан; магданоз - 1 с.л., ситно нарязан; прясна мащерка - 2 с.л.; готварска сметана - 1 ч.ч.; лимонов сок - 2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Измиваме бон филето, подсушаваме го и отстраняваме излишната мазнина и жили. Нарязваме го на медальони с дебелина 3-4 см и леко натискаме с дланта. Подправяме със сол и черен пипер. Загряваме маслото в тиган и готвим свинските медальони 3-4 минути от всяка страна или до златисто.

За соса слагаме маслото, лука, чесъна, аншоата, кърито на прах, лютия червен пипер, горчицата и солта в малка тенджера. Готвим на умерен огън за около 6 минути, докато лукът омекне и маслото придобие златист цвят.

Добавяме каперсите и билките, след което готвим още една минута. Прибавяме сметаната и лимоновия сок, и загряваме няколко минути, докато се затопли.

Не трябва да прекаляваме с бъркането, защото сосът не трябва да е еднороден. Прибавяме месото в соса и готвим, докато стане твърдо на допир - 2-4 минути.

Сервираме медальоните поляти със соса и гарнитура по избор, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини