Отидете към основна версия

789 7

Харви Уайнстийн е диагностициран с рак

  • харви уайнстийн-
  • рак-
  • левкимия-
  • сексуално насилие-
  • затвор

Бившият продуцент се бори с хронична миелоидна левкемия - форма на рак на костния мозък

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Харви Уайнстийн, опозореният холивудски магнат, чието предполагаемо сексуално поведение подхрани движението #MeToo и който наскоро бе обвинен в нови престъпления, има хронична миелоидна левкемия, съобщиха двама източници на NBC News.

Източниците добавиха, че Уайнстийн се лекува в затвора на остров Райкърс в Ню Йорк. Хроничната миелоидна левкемия е необичайна форма на рак на костния мозък, според клиниката "Майо".

В изявление за NBC News в понеделник вечерта законният представител на здравната служба на Уайнстийн Крейг Ротфелд заяви отчасти: "От уважение към личния живот на г-н Уайнстийн няма да предлагаме повече коментари."

Осъдителната присъда на Уайнстийн в Ню Йорк беше отменена тази година, докато той излежава 23-годишна присъда. Апелативният съд на Ню Йорк установи, че съдията по знаковия процес е ощетил Уайнстийн с неправомерни решения, включително с решение да позволи на жени да свидетелстват за твърдения, които не са били част от делото.

Но Уайнстийн не излезе на свобода след решението на съда, тъй като през 2022 г. той беше осъден за изнасилване в Лос Анджелис на 16 години затвор. Юридическият му екип обжалва тази присъда.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини