22 Октомври, 2024 10:15 723 6

Харви Уайнстийн е диагностициран с рак

  • харви уайнстийн-
  • рак-
  • левкимия-
  • сексуално насилие-
  • затвор

Бившият продуцент се бори с хронична миелоидна левкемия - форма на рак на костния мозък

Харви Уайнстийн е диагностициран с рак - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Харви Уайнстийн, опозореният холивудски магнат, чието предполагаемо сексуално поведение подхрани движението #MeToo и който наскоро бе обвинен в нови престъпления, има хронична миелоидна левкемия, съобщиха двама източници на NBC News.

Източниците добавиха, че Уайнстийн се лекува в затвора на остров Райкърс в Ню Йорк. Хроничната миелоидна левкемия е необичайна форма на рак на костния мозък, според клиниката "Майо".

В изявление за NBC News в понеделник вечерта законният представител на здравната служба на Уайнстийн Крейг Ротфелд заяви отчасти: "От уважение към личния живот на г-н Уайнстийн няма да предлагаме повече коментари."

Новината за диагнозата на Уайнстийн идва на фона на безброй здравословни проблеми. Миналия месец той претърпя спешна сърдечна операция, за да се премахне значително количество течност в белите дробове и сърцето му.

През юли, той беше хоспитализиран и даде положителен резултат на теста за Covid-19 и двойна пневмония.

Здравословните проблеми на Уайнстийн идват на фона на съдебната му битка с манхатънските прокурори във връзка с усилията им да обединят първоначалните му сексуални престъпления през 2020 г. с ново наказателно обвинение. Прокурорите се стремят да обединят новите обвинения с тези, които бяха повдигнати по-рано срещу Уайнстийн, за да могат да бъдат разглеждани в съда заедно.

Осъдителната присъда на Уайнстийн в Ню Йорк беше отменена тази година, докато той излежава 23-годишна присъда. Апелативният съд на Ню Йорк установи, че съдията по знаковия процес е ощетил Уайнстийн с неправомерни решения, включително с решение да позволи на жени да свидетелстват за твърдения, които не са били част от делото.

Но Уайнстийн не излезе на свобода след решението на съда, тъй като през 2022 г. той беше осъден за изнасилване в Лос Анджелис на 16 години затвор. Юридическият му екип обжалва тази присъда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    Дано се оправи човека!Здравето е най голямото богатство.
  • 2 Последния Софиянец

    9 1 Отговор
    Съсипаха човека.
  • 3 ДокторСкорчев

    8 2 Отговор
    алчни к..ви му взеха всичко, даже и здравето ......
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор
    Къде си ма, БЕЗникОВЦА
    дето ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗПЛАЧЕ
    под статията за насилие над мъже❓❔❓❔❓❔❓
  • 5 Какво да кажа:

    5 0 Отговор
    Унищожиха човека!
  • 6 Зъл пес

    5 0 Отговор
    16г. за изнасилване,което може и да не е съвсем такова.А у нас за убийства,някакви смешни условни присъди.Е това нормално ли е?