Отидете към основна версия

581 3

Най-възрастният човек в САЩ почина на 115 години

  • най-възрастният човек-
  • възраст-
  • рекорд-
  • години-
  • почина

Елизабет Франсис беше третият най-възрастен човек в света

Снимка: Shutterstock

Елизабет Франсис, най-възрастният човек в САЩ, почина спокойно на 115 години във вторник. Франсис беше и третият най-възрастен човек в света към момента на смъртта си, според LongeviQuest, база данни за най-възрастните хора в света.

"Г-жа Елизабет беше икона на Хюстън и ценен член на общността," се казва в съобщение на платформата.

Франсис Елизабет е родена на 25 юли 1909 г. и е преживяла 20 президенти на САЩ, като първият президент по времето, на който е живяла, е бившият президент Уилям Хауърд Тафт.

Макар да е родена в Луизиана, Франсис е дългогодишен жител на Хюстън, Тексас. Тя живееше с 95-годишната си дъщеря Дороти Уилямс и внучката си Етел Харисън. Рекордьорката никога не е карала кола, но е работила като управител на кафене в телевизионна станция в Хюстън през 70-те и 80-те години.

Бен Майерс, главен изпълнителен директор на LongeviQuest, каза по-рано пред Fox News Digital, че Франсис е била много обичана от семейството и общността си.

„Нещо, за което тя наистина е пример за повече от почти всеки друг, когото съм срещал, е просто семейството и общността," каза той.

Самата Франсис приписва дългия си живот и здравето си на своята вяра. Франсис посещава местната църква в Хюстън от години и е активен член там.

Бен Майърс подчертава, че Елизабет е активен член както на църквата, която посещава, така и на дома за възрастни, в които прекарва последните си години. Според думите му, именно социалният елемент е поддържал духа и здравето на 115-годишната жена.

Елизабет Франсис има трима внуци, петима правнуци и четирима пра-правнуци.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини