Отидете към основна версия

737 8

1 година от смъртта на Матю Пери: Звездата от „Приятели“ казал на майка си, че скоро ще умре

  • матю пери-
  • майка-
  • смърт-
  • почина

На днешната дата се навършва една година без звездата от "Приятели" Матю Пери, който загина заради прекомерна употреба на кетамин

Снимки: БГНЕС/ EPA

Майката на Матю Пери, Сюзън Морисън, разкрива, че звездата от „Приятели“ е предчувствал смъртта си, преди той трагично да загине на 54 години на 28 октомври 2023 г., поради "острите ефекти на кетамина".

Актьорът, който се бореше с депресия и тревожност, се пристрасти към интравенозен кетамин миналата есен. Сюзън Морисън каза пред сутрешното токшоу на NBC Today, че „преди почти година“ Пери е споделил, че вярва, че ще умре. Тя добави: „Той се приближи до мен и каза: „Обичам те толкова много и съм толкова щастлив, че сега съм с теб“.

“Беше почти като предчувствие или нещо подобно. Тогава не мислех за това, но си помислих: „Колко време е минало, откакто последно водихме такъв разговор. Изминаха години." Тя също каза: “Мисля, че имаше нещо… това, което щеше да се случи с него, имаше неизбежност и той го усещаше много силно. Но той каза: "Вече не ме е страх." И това ме притесни.”

По-рано този месец Марк Чавес, лекар от Сан Диего, призна, че е продал кетамин на друг лекар, Салвадор Пласенсия, от Санта Моника, като го е отклонил от бившата си клиника за кетамин.

54-годишният лекар официално призна, че е участвал в заговор за разпространение на хирургическия анестетик кетамин по време на изслушване за промяна на пледоарията. Пласенсия трябва да бъде изправен пред съдебен процес на 4 март следващата година, след като се твърди, че е използвал асистента на Пери, Кенет Ивамаса, за да снабдява с кетамин актьора от септември до октомври миналата година за 55 000 долара.

Джасвийн Сангха – предполагаема дилърка на наркотици, наречена от властите “кетаминовата кралица”, също ще бъде изправена пред съда след твърдения, че е продала кетамин на Пери за 11 000 долара в брой. И Сангха, и Пласенсия пледираха невинни по обвинения в разпространение на наркотици. Междувременно асистентът на Пери - Ивамаса се призна за виновен на 7 август в заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт, като призна, че “многократно е инжектирал кетамин на Пери без медицинско обучение”, докато Ерик Флеминг се призна за виновен на 8 август в заговор за разпространение на кетамин и разпространение на кетамин, довело до смърт.

Пери стана известен с ролята си в ситкома Приятели, играейки забавния и саркастичен Чандлър Бинг, заедно с Мат Ле Блан, Дейвид Шуимър, Кортни Кокс, Дженифър Анистън и Лиза Кудроу. И петимата бивши колеги на Пери споделиха емоционални послания след смъртта му миналата година.

По-рано тази година Анистън се просълзи, докато размишляваше върху наследството на "Приятели", три десетилетия след първата му премиера и след смъртта на Пери. Американската актриса, която придоби глобална слава, играейки Рейчъл Грийн в телевизионния ситком, стана емоционална по време на епизод от сериала на Variety’s Actors On Actors в YouTube със звездата от Abbott Elementary Куинта Брънсън през юни.

“О, Боже, не ме карай да плача” каза тя, след като човек извън камерата каза на 34-годишния Брънсън да попита Анистън за ситкома. Брънсън утеши Анистън, потвърждавайки, че не е нужно да обсъждат това, докато Анистън бършеше сълзите си с кърпичка. “Съжалявам, току-що започнах да мисля за … Добре съм, това са сълзи от щастие”, каза тя.

„Толкова е странно дори да си помислиш, че е на 30 години“, каза Анистън каза, визирайки първия епизод на шоуто, излъчен през 1994 г. „Спомням си деня, в който щеше да бъде премиера по телевизията, по NBC. Аз и Матю Пери обядвахме някъде и знаехме, че Лиза си боядисва косата. Изтичахме във фризьорския салон и аз се промъкнах — тя беше на мивката, за да ѝ измият косата — и взех накрайника от човека, който трябваше да го прави, и просто започнах да мия косата ѝ. Определено нещата излязоха извън контрол, но всичко беше наред.

Вълнението, което изпитвахме - сякаш беше вчера. Фактът, че е имал този дълъг, прекрасен живот и все още означава много за хората, е един от най-големите подаръци, който мисля, че и петимата от нас — и шестимата от нас — някога бихме могли да си представим.”

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини