Бананите могат да останат вкусни за по-дълго време, ако се съхраняват правилно, разкриха експерти от Zest Food Service за Express.
Експертите заявиха, че бананите не трябва да се съхраняват в купа или контейнер с други плодове. Те обясниха, че липсата на място води до натрупване на етиленов газ, отделян от бананите, което води до бързо разваляне на плодовете. Ако искате да накарате зелените банани да узреят по-бързо, то те трябва да се съхраняват в съседство с авокадо, праскови, сливи, манго — плодове, които са чувствителни към етилена.
Експертите също така обясниха, че бананите трябва да се опаковат в хранително фолио или фолио за перфектно съхранение. Ако по бананите вече са се появили кафяви петна, те трябва да се съхраняват в хладилник.
"Хладилникът ще запази твърдостта и вкуса на банана. Кората може да потъмнее, но плодът ще остане светъл отвътре. Той ще бъде годен за консумация в продължение на пет до седем дни", отбелязват експертите.
Те също така предупреждават да не се замразяват зелени банани. Процесът ще лиши плода от текстура и вкус, отбелязват от изданието.