Отидете към основна версия

803 7

Рецепта на деня: Пъстърва с моркови на фурна

  • риба-
  • пъстърва-
  • моркови-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Приготвена по този начин рибата става много крехка и вкусна

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пъстърва - 2 бр. (средно големи); моркови - 6 - 7 бр.; лимони - 1 бр.; чесън - 4 - 5 скилидки; черен пипер - 1/2 ч.л.; мащерка - 1/2 ч.л.; риган - щипка; сух розмарин - щипка; сол - на вкус; зехтин - 70 г.

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте много добре пъстървите, направете прорези отгоре. Поръсете ги със сол и подправките като внимавате с розмарина да не прекалите особено ако е пресен.

За тези, които не обичат силни билки, може да овкусят пъстървите само със сол, черен пипер и малко мащерка. В прорезите пъхнете тънки парченца чесън и поръсете със зехтин или олио. Нарежете морковите на тънки ивици, а лимона на колелца или половинки. В корема на пъстървите пъхнете резени лимон и чесън (по желание).

В тава сипете морковите овкусете с малко сол и зехтин и поставете пъстървите. Оставете така за около половин час да се овкусят и печете пъстървата до готовност.

Пъстървата с моркови на фурна е много крехка и вкусна, приготвена по този начин. Сервирайте я с бяло вино и се насладете на всяка хапка, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини