Отидете към основна версия

1 571 2

Рецепта на деня: Сочни пилешки бутчета с картофи

  • пилешки бутчета-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Един нестандартен вариант на пиле с картофи

Снимка: Интернет

Необходими продукти:

пилешки бутчета – 10 броя; сол – 1 чаена лъжичка; смлян черен пипер – 1/2 ч.л.; смлян червен пипер – 1 чаена лъжичка; майорана – 1 чаена лъжичка; чесън – 1 скилидка; джинджифил – 20 грама; лимонов сок – 3 супени лъжици; олио – 3 супени лъжици; картофи – 5 броя.

Начин на приготвяне:

Измийте бутчетата, направете по 2 наклонени разреза на всяко. В отделна купа смесете половин чаена лъжичка сол, черен пипер, червен пипер, майорана, настърган чесън и джинджифил. Добавете лимонов сок, 2 супени лъжици олио и всичко разбъркайте добре.

Намажете бутчетата с половината от готовата смес, покрийте ги със стреч фолио и оставете за 30-40 минути.

През това време обелете и измийте картофите. Разрежете всеки картоф наполовина напречно. Посолете, намажете с олио и разбъркайте.

Покрийте тавата за печене с пергамент и подредете половинките картофи с лицето надолу. На всяка поставете по 3 клечки за зъби и върху тях поставете пилешко бутче. Сложете във фурната, загрята до 200 градуса, за 30 минути.

След определеното време извадете тавата за печене, намажете отново бутчетата със сос и върнете всичко обратно във фурната за 15-20 минути, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини