Отидете към основна версия

1 648 23

Нова мода: Черни козунаци за Великден

  • черен козунак-
  • активен въглен-
  • великден

Цветът има идва от активния въглен

С наближаване на Великден всички се впуснаха в предварителни, ударни покупки за празниците. В социалните мрежи се завъртя публикация за продажба на козунаци с активен въглен. Определено черният сладък обреден хляб ще се превърне във вайръл тази пролет, пише flagman.bg.

Интересното и иновативното при този тип черни козунаци е, че цветът има идва именно от активния въглен. Месят се с квас, а със захар се поръсват само отгоре.

Някои потребители веднага осъдиха производителите, твърдейки че така убиват традициите и всички обичайни храни, които са на трапезата в деня, в който християните честват Възкресението на Сина Божи Исус Христос. Цената му е 10 лева за броя.

"Наистина погребахте всички традиции и обичаи. Този тип козунаци може и да са вкусни, но самият цвят те кара да не ги опиташ", "Изглеждат отвратително, не бих ги опитала, въпреки че обичам козунак. Идват ми в повече", "Приличат на изгорели", са част от негативните коментари на потребители, които явно не намират идеята за иновативна.

Други пък са на различно мнение.

"Интересна идея, креативно е и на мен ми харесват. Щом козунакът с активен въглен има почитатели, тогава явно пътят е правилният", "Това са най-вкусните козунаци. Моето дете единствено от този с активен въглен си хапва. Относно традициите - това е козунакът, който се прави с яйца и най-много се доближава до този от детските ми спомени за вкус", са част пък от положителните коментари.

Дали ще опитате козунак с активен въглен или не, е ваша преценка, но едно е сигурно - креативната идея, визуалният ефект и здравословните съставки ще накарат много хора да сложат "изгорелия" черен козунак на масата.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини