Отидете към основна версия

1 101 2

Рецепта на деня: Пълнени агнешки шердени

  • шерден-
  • черва-
  • пълнени-
  • агнешки-
  • карантия-
  • какво да сготвя

За любителите на ястия с карантия

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 бр. сляпо черво /шерден/

За плънката:

½ комплект сварени агнешки дреболии; 100 г ориз; 2 пресни печурки; 1 морков; 1 глава кромид лук; 2-3 с.л. краве масло; 1-2 с.л. олио; 10-15 листа калоферче; ½ връзка пресен джоджен; 1-2 ч.л. сол; черен пипер на вкус.

За намазване:

2 с.л. олио; 1 с.л. червен пипер.

Начин на приготвяне:

Запържваме наситнен кромид лук в олио и разтопено масло. Добавяме кубчета моркови и гъби, посоляваме и оставяме продуктите да се задушат.

Прехвърляме и агнешки дреболии, нарязани на кубчета. Разбъркваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Задушаваме за кратко и слагаме предварително измит и подсушен ориз. Намаляваме силата на огъня и изчакваме ориза да набъбне, като разбъркваме непрекъснато.

Наливаме 200 мл вода и поръсваме с черен пипер, при нужда посоляваме. След като ориза поеме течността, поръсваме с наситнени пресни подправки.

Оставяме плънката да изстине, след което я пълним в червото.

Зашиваме отвора, поставяме шердена в тава и го намазваме обилно и от двете страни с олио и червен пипер.

Наливаме 1 ч.ч. вода и поставяме тавата в предварително затоплена фурна. Печем на 150 градуса в продължение на 40-50 минути, пише zvezdev.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини