Отидете към основна версия

2 160 16

Рецепта на деня: Пържен чернокоп

  • чернокоп-
  • пържен-
  • риба-
  • какво да сготвя

Много хрупкав и вкусен

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

чернокоп - 1 кг (около 12 рибки); олио - 1/2 ч.ч.; брашно - 1 ч.ч.; сол.

За аранжиране:

моркови - 2 бр.; маслини магданоз.

Начин на приготвяне:

Първо изчистете много добре всички рибки като отстраните главите. Измийте много добре и отцедете от водата.

Всяка осолете поотделно, за да се разпредели солта равномерно. Оставете така поне един час и всяка рибка оваляйте в брашно, като изтупате с вилица излишното брашно.

Загрейте олиото в дълбок тиган и започнете да пържите чернокопа като го обръщате от двете страни до апетитно зачервяване на кожичката. Поднесете поръсен с магданоз и украсен с лентички моркови и маслини, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.

Свързани новини