Необходими продукти:
- чернокоп - 1 кг (около 12 рибки);
- олио - 1/2 ч.ч.;
- брашно - 1 ч.ч.;
- сол.
За аранжиране:
- моркови - 2 бр.;
- маслини
- магданоз.
Начин на приготвяне:
Първо изчистете много добре всички рибки като отстраните главите. Измийте много добре и отцедете от водата.
Всяка осолете поотделно, за да се разпредели солта равномерно. Оставете така поне един час и всяка рибка оваляйте в брашно, като изтупате с вилица излишното брашно.
Загрейте олиото в дълбок тиган и започнете да пържите чернокопа като го обръщате от двете страни до апетитно зачервяване на кожичката. Поднесете поръсен с магданоз и украсен с лентички моркови и маслини, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лост
10:18 11.06.2025
2 е това е ядене за докторашки
10:21 11.06.2025
3 Хасковски каунь
Коментиран от #4
10:26 11.06.2025
4 Хасковски каунь
До коментар #3 от "Хасковски каунь":
От коита 20 грама е неизтурано брашанце10:27 11.06.2025
5 Шеф Черпак
В момента няма пресен чернокоп.
Коментиран от #16
10:51 11.06.2025
6 За шопските мариачи пържен
11:08 11.06.2025
7 Име
Коментиран от #8
11:14 11.06.2025
8 Баче Колю
До коментар #7 от "Име":
Да не говорим, че това на снимката не е чернокоп.Коментиран от #9
11:34 11.06.2025
9 Малък лефер
До коментар #8 от "Баче Колю":
Без опашка.12:13 11.06.2025
10 Кабата
14:01 11.06.2025
11 Карабурун
14:13 11.06.2025
12 дядо поп
22:03 11.06.2025
13 гост
15:21 15.06.2025
14 гост
15:22 15.06.2025
15 Нищо общо
15:33 22.06.2025
16 Пресен чернокоп
До коментар #5 от "Шеф Черпак":
има на борсата във Варна на 25лв/кг15:35 22.06.2025