Рецепта на деня: Пържен чернокоп

11 Юни, 2025 10:05 2 157 16

  • чернокоп-
  • пържен-
  • риба-
  • какво да сготвя

Много хрупкав и вкусен

Рецепта на деня: Пържен чернокоп - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • чернокоп - 1 кг (около 12 рибки);
  • олио - 1/2 ч.ч.;
  • брашно - 1 ч.ч.;
  • сол.

За аранжиране:

  • моркови - 2 бр.;
  • маслини
  • магданоз.

Начин на приготвяне:

Първо изчистете много добре всички рибки като отстраните главите. Измийте много добре и отцедете от водата.

Всяка осолете поотделно, за да се разпредели солта равномерно. Оставете така поне един час и всяка рибка оваляйте в брашно, като изтупате с вилица излишното брашно.

Загрейте олиото в дълбок тиган и започнете да пържите чернокопа като го обръщате от двете страни до апетитно зачервяване на кожичката. Поднесете поръсен с магданоз и украсен с лентички моркови и маслини, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    6 0 Отговор
    За да е хрупкав брашното трябва да е царевично.
  • 2 е това е ядене за докторашки

    3 3 Отговор
    мениджър . 2 милиона заплата . за обяд чернокоп . водорасли , миди, рапани . в старчески дом после няма да му дадат да яде чернокоп .
  • 3 Хасковски каунь

    0 2 Отговор
    На черноморско капанче , не на плаж, аз си хапвам цацичка 100 грама за 5 лева

    Коментиран от #4

  • 4 Хасковски каунь

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасковски каунь":

    От коита 20 грама е неизтурано брашанце
  • 5 Шеф Черпак

    10 1 Отговор
    За панировката 1/3 царевично, 2/3 пшенично брашно. След като рибките се овалят в брашното се оставят за десетина минути да залепне добре брашното и след това се пържат. Така брашното не попада в олиото и то остава чисто.
    В момента няма пресен чернокоп.

    Коментиран от #16

  • 6 За шопските мариачи пържен

    9 1 Отговор
    Ние на морето го ядем само на скара,щот сме по-прости.
  • 7 Име

    10 1 Отговор
    Кулинарно престъпление е да се пържи чернокоп

    Коментиран от #8

  • 8 Баче Колю

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Да не говорим, че това на снимката не е чернокоп.

    Коментиран от #9

  • 9 Малък лефер

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Баче Колю":

    Без опашка.
  • 10 Кабата

    1 1 Отговор
    Па язе понеже съм дървен шоп пражим само главите, другото го фъргам. И кат му светнем половин кило маастика и некоа потна бира и съм си екстра!
  • 11 Карабурун

    6 1 Отговор
    Кой нормален пържи чернокопа?!
  • 12 дядо поп

    3 1 Отговор
    Това на снимката не е чернокоп , и чернокопа обикновено се прави на скара.
  • 13 гост

    1 2 Отговор
    на скара по кръчмите,че става бързо и не ди играят да чистят скарата…;класиката е пържен на тиган ,че да е сочен вътре …но е по-трудоемко
  • 14 гост

    0 3 Отговор
    същото е и с пастървата
  • 15 Нищо общо

    0 1 Отговор
    с чернокопа няма това на снимката-чернокопа само на скара-есенният като го опечете го вкарайте в хладилника,и на следващият ден е като пастет-уникален деликатес
  • 16 Пресен чернокоп

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шеф Черпак":

    има на борсата във Варна на 25лв/кг