Отидете към основна версия

4 550 12

Рецепта на деня: Сладко от динени кори

  • сладко-
  • рачел-
  • динени кори-
  • диня-
  • какво да сготвя

Не изхвърляйте корите на динята, а ги направете на сладко по тази лесна рецепта

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1,4 кг динени кори; 1 кг захар; индрише; 1 ч.л. (5 г) винена киселина; 1 л вода.

Начин на приготвяне:

Динените кори се почистват от външната зелена част и вътрешната розова. Настъргват се на едро ренде или се нарязват на форми.

Изваряват се в 3 кипящи води за по 5 минути, като след всяко сваряване се поставят в студена вода.

3 пъти сварените динени кори се изцеждат се поставят в сгъстен захарен сироп. Сладкото се вари до сваряване на плода и сгъстяване на сиропа.

Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и индришето, след което варенето продължава още 2-3 минути. Свареното сладко се оставя да престои 5-6 часа в разлат съд, след което се изсипва в буркани.

Това сладко се отпуска много и затова сиропът му трябва да бъде напълно сгъстен, пише receptite.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини