Необходими продукти:
- 1,4 кг динени кори;
- 1 кг захар;
- индрише;
- 1 ч.л. (5 г) винена киселина;
- 1 л вода.
Начин на приготвяне:
Динените кори се почистват от външната зелена част и вътрешната розова. Настъргват се на едро ренде или се нарязват на форми.
Изваряват се в 3 кипящи води за по 5 минути, като след всяко сваряване се поставят в студена вода.
3 пъти сварените динени кори се изцеждат се поставят в сгъстен захарен сироп. Сладкото се вари до сваряване на плода и сгъстяване на сиропа.
Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и индришето, след което варенето продължава още 2-3 минути. Свареното сладко се оставя да престои 5-6 часа в разлат съд, след което се изсипва в буркани.
Това сладко се отпуска много и затова сиропът му трябва да бъде напълно сгъстен, пише receptite.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 хмм
Коментиран от #9
10:12 14.07.2025
2 007 лиценз ту кил
Коментиран от #6, #7
10:16 14.07.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Корени
10:28 14.07.2025
6 лиценз ту кук
До коментар #2 от "007 лиценз ту кил":
Ще ядем тикви. От онези, дето бягат.🎃10:29 14.07.2025
7 Много се впечатлихме, няма що!
До коментар #2 от "007 лиценз ту кил":
Кората не е избрана случайно. Вътрешността на динята не може да се готви, защото става на каша.10:33 14.07.2025
8 Дуньо простия
11:29 14.07.2025
9 Цукините се правят лесно, но дълго
До коментар #1 от "хмм":
Безвкусно е, няма смисъл от тези изварявания от рецептата. В Азия правят цукини от обелени динени кори, може и по нашите земи да са ги правили с друго име. Цукините имат вкус на желирани бонбони, нарязват се на дълго и завъртат , приличат на "лимонови резанки" от магазина, но са естествен продукт.Коментиран от #12
12:08 14.07.2025
10 Анонимен
12:33 14.07.2025
11 Лятото се правят сладката
12:48 14.07.2025
12 Този коментар е премахнат от модератор.