Отидете към основна версия

1 692 2

Рецепта на деня: Солени мъфини с бутер тесто

  • солени мъфини-
  • сирене-
  • шунка-
  • бутер тесто-
  • какво да сготвя

Хрупкави, вкусни и готови за нула време

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г бутер тесто; 3 яйца; 250 г сирене (по избор – краве, фета или смесено); 100 г шунка (по желание); Масло за намазване на формите.

Начин на приготвяне:

Оставете бутер тестото да се размрази напълно, ако използвате замразено. Нарежете тестото на 12 квадрата. С тях ще оформите основите на мъфините. Намажете форма за мъфини (12 гнезда) с разтопено масло или олио, за да не залепне тестото. Във всяко гнездо поставете по едно парче тесто, като го притиснете леко към стените – така ще получите малки кошнички. В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене. Ако използвате шунка, нарежете я на малки кубчета и добавете към сместа. По желание може да сложите и шепа нарязан пресен спанак за повече свежест. Разпределете сместа равномерно във всяко гнездо – по около 1–2 супени лъжици. Съберете стърчащите краища на тестото върху плънката и леко ги притиснете. Надупчете повърхността с вилица, за да не се надигне прекалено при печене. Печете в предварително загрята на 190°C фурна за около 20 минути, докато мъфините станат златисти и хрупкави, пише marica.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини