Необходими продукти:
- 500 г бутер тесто;
- 3 яйца;
- 250 г сирене (по избор – краве, фета или смесено);
- 100 г шунка (по желание);
- Масло за намазване на формите.
Начин на приготвяне:
- Оставете бутер тестото да се размрази напълно, ако използвате замразено.
- Нарежете тестото на 12 квадрата. С тях ще оформите основите на мъфините.
- Намажете форма за мъфини (12 гнезда) с разтопено масло или олио, за да не залепне тестото.
- Във всяко гнездо поставете по едно парче тесто, като го притиснете леко към стените – така ще получите малки кошнички.
- В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене. Ако използвате шунка, нарежете я на малки кубчета и добавете към сместа. По желание може да сложите и шепа нарязан пресен спанак за повече свежест.
- Разпределете сместа равномерно във всяко гнездо – по около 1–2 супени лъжици.
- Съберете стърчащите краища на тестото върху плънката и леко ги притиснете. Надупчете повърхността с вилица, за да не се надигне прекалено при печене.
- Печете в предварително загрята на 190°C фурна за около 20 минути, докато мъфините станат златисти и хрупкави, пише marica.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 вкусно изглеждат .
10:10 18.07.2025
2 Пич
10:10 18.07.2025