През лятото няма нищо по-освежаващо от един таратор на обяд. Но както е тараторът без чесън?! Често се лишаваме от него, въпреки да знаем, че е естествен антибиотик. Причината е миризмата. Доста некомфортно е ако след обяд отидете на бизнес среща и миришете на чесън. Ето три начина как хем да си хапнете вкусно, хем да няма последствия от това:
1. Изяжте една ябълка.
Именно плодовете, които потъмняват след като ги разрежете, вършат чудесна работа за премахване на неприятните миризми. Причината е, че съдържат окисляващ фермент. Попадайки в организма се извършва химическа реакция, която отнема миризмите.
2. Изпийте чаша зелен чай.
В този чай се съдържа полифенол.
3. Изплакнете устата с лимонов сок.
Киселите напитки с pH3.6 разрушава фермента на ензима алиназа.