Отидете към основна версия

1 365 2

Рецепта на деня: Пълнени калмари с лук, гъби и чесън на скара

  • калмари-
  • гъби-
  • на скара-
  • какво да сготвя

Вкусно лятно ястие

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг калмари; 3 глави лук; 250 г гъби; 3 с.л. зехтин; 2 скилидки чесън; 1 лимон; 2 с.л. олио; черен пипер; сол.

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в олиото. Добавят се нарязаните гъби и се пържи до омекването им. Овкусява се със сол и черен пипер.

Калмарите се изчистват и напълват със запръжката от лук и гъби. Затварят се с клечки за зъби и се намазват с овкусения с чесън, сол и черен пипер зехтин.

Калмарите се изпичат за по 6 минути от всяка страна на умерена скара. Преди сервиране се поръсват с прясно изцеден лимонов сок.

Поднасят се върху салата със сос по избор, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.

Свързани новини