Отидете към основна версия

17 205 6

Рецепта на деня: Парени чушки в буркан

  • парени чушки-
  • буркан-
  • зимнина-
  • туршия

Рецепта от старите тефтери

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

6 килограма червени чушки; 300 грама сол; 3 литра винен оцет; 1 литър вода; 500 милилитра олио; 15 грама дафинов лист; 15 грама зърна бахар; 15 грама черен пипер на зърна; 5 супени лъжици захар или мед; чесън по желание.

Начин на приготвяне:

Измийте чушките и премахнете дръжките и семките. В подходящ съд поставете 1 литър вода и 3 литра оцет. Поставете на котлона и щом заври, добавете подправките, солта, захарта (меда) и олиото. Разбъркайте и добавете част от чушките. Дръжте за 1-2 минути и извадете. Оставете зеленчуците да се охладят напълно. Повторете с останалите чушки. Свалете маринатата и оставете да се охлади.

След това напълнете чушките в буркани. По желание можете да добавите скилидки чесън. Долейте всеки буркан със студената марината. Затворете и стерилизирайте за 5 минути след завиране на водата, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 60 гласа.

Свързани новини