Необходими продукти:
3 царевични кочана; 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно; 2 яйца; 75 г настъргана моцарела; 2 с.л. пшенично брашно; 2 с.л. царевично нишесте; 1 скилидка чесън; 2 ч.л. червен пипер; 1½ ч.л. едрозърнеста сол и прясно смлян пипер; 2 с.л. олио за пържене.За соса:
1 шепа ситно нарязан магданоз; 1 опаковка кремa сирене натурално.Начин на приготвяне:
1. Сварете царевицата. Отрежете зърната от кочаните и ги разбъркайте добре с останалите съставки. Ще се получи лепкава смес. От нея оформете 10 кюфтенца.
2. Загрейте тиган с масло и изпържете кюфтетата на средна до силна температура за около 10 минути – обръщайте ги от време на време, за да станат хрупкави.
3. Смесете крем сиренето с част от магданоза и пасирайте. Пoднесете получената смес като сос.