Необходими продукти:
250 г - телешка кайма 1 - 2 с.л. - олио сол и черен пипер на вкус; 1 бр. маруля; половин глава червен лук; 50 г чери домати; 100 г кисели краставички; чедър.За соса:
50 г майонеза; 2 с.л. кетчуп; 1 - 2 ч.л. горчица 50 г кисели краставички сол на вкус.Начин на приготвяне:
Загрявамe тиган на средно висока температура, добавямe олиото, оформямe каймата на голямо кюфте и я слагамe да се запържи добре от едната страна, пише Lidl.bg.
Обръщамe, за да се получи хубав загар и от другата страна, след което намачкваме кюфтето, за да се разпадне на дребни парченца.
Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да се пържи още около 1 минута.
Отделяме изпържената кайма в купа и я оставяме да се охлади.
В друга купа добавямe съставките за соса, като краставичките настъргвамe или нарязваме на ситно. Разбъркваме и сосът е готов.
Нарязваме или накъсваме листата на марулята. Лука режем възможно най-ситно, чери доматите режем на половинки, киселите краставички – на колелца, а чедъра настъргваме на едро ренде.
В голяма купа добавяме зеленчуците, охладената запържена кайма и соса. Разбъркваме и поднасяме.